Noticiari

Adif renova la infraestructura en el tram Barcelona-Reus-Móra la Nova a partir d'avui dilluns

ACN / La Vanguardia / Ajuntament de Flix
Adif anuncia que iniciarà a partir de la nit d'avui dilluns 9 de gener diversos treballs per modernitzar la infraestructura en el tram ferroviari entre Barcelona i Móra la Nova, que inclouran la renovació de vies, canvis d'agulla i millores d'electrificació en diferents trajectes en el tram Reus Móra la Nova-Nonasp.

Entre altres actuacions, se substituirà el carril en diversos punts dels trajectes Riba-roja d'Ebre-Flix, Marçà-Pradell i Riudecanyes-Reus, així com la renovació de les travesses entre les Borges del Camp i Reus.
A més, es tractaran les trinxeres en cinc punts del tram Ascó-Móra la Nova amb l'objectiu d'evitar despreniments i es condicionarà la via després del descarrilament de dos trens de mercaderies. A les estacions de Flix i Ascó, se substituiran els desviaments i canvis d'agulla i es faran tasques de manteniment en Móra-La Nova, Marçà, Riudecanyes i les Borges del Camp, així com treballs de renovació de dos túnels.
D'altra banda, es duran a terme operacions de manteniment preventiu, la substitució dels fils de contracte, la millora de les proteccions i altres actuacions en el sistema d'electrificació en els trams Faió-Reus i Móra la Nova-Reus.
Finalment, s'actuarà en les instal·lacions de seguretat i comunicacions mitjançant la reposició d'aquests sistemes afectats per un despreniment en una trinxera entre Riba-roja d'Ebre i Flix, l'estesa de fibra òptica entre Móra la Nova i Reus i el manteniment de les instal·lacions de Protecció Civil en el túnel de l'Argentera.
Segons Adif, les obres formen part del pla de millora d'aquesta línia iniciat al setembre de 2014 i que s'està desenvolupant en diverses fases mitjançant actuacions preventives i de millora.

Altres