Noticiari

Publicat el núm. 424 de "La Veu de Flix"

Ajuntament de Flix
Ha estat publicat el núm. 424 de la revista local La Veu de Flix, corresponent al mes de gener de 2017, i per tant, primer exemplar de l'any en curs. La portada està dedicada a la constitució de la Comissió de Seguiment per a la problemàtica ambiental i industrial de Flix, amb dos fotografies de Josep Antoni Collazos.

La constitució d'aquest òrgan col·legiat omple les primeres pàgines de la revista, amb el reportatge que fa menció a aquest fet i el de la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, durant la qual es va donar a conèixer el grup d'experts que formarien part de la comissió. L'editorial fa referència també a aquest tema com a un fet esperançador dins d'un any que es presenta tèrbol amb el tancament de la planta de clor d'Ercros.
Segueix a continuació una selecció de notícies breus, entre les quals hi ha les relacionades amb activitats de l'Ajuntament, la recaptació total de La Marató, els talls de llum de passat desembre, l'accident d'un camió i l'inici de les obres de millora de la infraestructura ferroviària. Al final dels breus s'inclouen els resultats del Club Patí Flix i de la JE de Flix.
A continuació hi ha un bloc de notícies relacionades amb la descontaminació del pantà de Flix i els terrenys d'Ercros i la reacció dels representants de diverses institucions davant les últimes informacions aparegudes sobre aquests fets.
Després hi ha tres col·laboracions de la regidora Norma Pujol sobre activitats relacionades amb la seua regidoria que es desenvoluparen durant les passades festes nadalenques: la Milla Nadalenca, la Fira Parc i l'exposició "Suriet Pirogravats".
Tot seguit, hi ha un escrit del regidor d'Urbanisme i Obres Públiques Josep Solé explicant el desenvolupament de les obres d'arranjament del tram del Carrer Major entre el carrer de les Escoles i el CAP.
Continua la revista amb una col·laboració de la presidenta de la Unió de Comerciants, Rita Costa explicant les activitats realitzades durant la passada campanya de Nadal.
A la pàgina següent hi ha una nota sobre els guanyadors del Concurs d'Instagram #NadalJoveFlix, amb la reproducció de les dos fotografies guanyadores. La mateixa pàgina inclou a la part inferior el resum del moviment del Registre Civil corresponent al passat mes de desembre.
Seguidament, hi ha una nova i extensa entrevista a joves emprenedors de la població, Josep Antoni Rius i Noèlia Colomines, realitzada per Josep Maria Recha.
Aquest exemplar de La Veu inclou l'escrit guanyador de la modalitat jove de la passada edició de Lo Flix d'Abans, que va correspondre al relat "Pors i confessions", d'Andrea Barceló Palliso.
Les últimes pàgines de la revista estan dedicades a activitats de diverses entitats i col·lectius de la població: l'Associació La Cana -que estrena secció, "Lo Cantó de La Cana"-, l'Associació de jocs Tothom a Taula, La Unió Social, el Club Nàutic Flix (amb el 1r Descens del Meandre Vila de Flix) i el Grup de Natura Freixe i la Reserva de Sebes.

Reproducció de la portada del nou exemplar de La Veu de Flix.

Altres