Noticiari

“El paper de les dones avui” a càrrec de Sílvia Casola

Ajuntament de Flix
Per finalitzar els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones, demà, dijous 16 de març, a les 7 del vespre a Ca Don Ventura, tindrà lloc la xerrada “El paper de les dones avui” a càrrec de la sociòloga Sílvia Casola. A més, també es podrà visitar l’exposició “Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre”.

Sílvia Casola, nascuda a Ulldecona, és llicenciada en sociologia per la Universitat de Barcelona i té un màster en demografia pel Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB. Sempre ha estat molt relacionada amb el moviment feminista sent membre de diferents plataformes com la del dret a l’avortament, i ha treballat el tema de la violència masclista, sobretot en la prevenció i detecció d’aquest problema entre els joves. A més va ser Secretaria Nacional de la Dona de les JERC del 2011 al 2015.

D’altra banda, l’exposició “Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre”, que només serà visitable el mateix dia de la conferència, és un projecte de l’Institut Català de les Dones juntament amb Canal 21 que vol donar visibilitat i reconèixer la trajectòria de dotze dones d’aquestes comarques i facilitar referents femenins del territori. Algunes de les protagonistes d’aquesta exposició són l’actriu tortosina Belén Fabra i l’asconenca Sonia Franquet, guanyadora de tres medalles dels Jocs Europeus entre el 2007 i el 2015 en competició de tir esportiu.

Altres