Noticiari

Aragó autoriza a Ercros a ampliar la producció en la seva planta de Sabiñánigo

EFE / La Vanguardia
L'Institut Aragonés de Gestió Ambiental del Govern d'Aragó ha concedit l'autorització ambiental integrada sol·licitada per Ercros per ampliar la producció de clor a la fàbrica que té en Sabiñánigo (Osca), on la química catalana invertirà un total de 27 milions d'euros.

En un comunicat, la companyia química ha informat que aquesta autorització ambiental li permetrà ampliar la producció de clor amb tecnologia de membrana des de les 15.000 tones anuals fins a les 45.000, per a la qual cosa s'invertiran uns 12 milions d'euros.
A més d'aquesta mesura, emmarcada en la primera fase del pla estratègic d'inversions de Ercros, denominat Pla Act, la companyia preveu dur a terme una altra inversió en la planta en una segona fase, és a dir, entre 2018 i 2020.
Es tracta de l'ampliació de la planta de producció de pastilles per al tractament de l'aigua de piscines des de les 7.000 tones a l'any fins a les 28.000, la qual cosa comportarà una inversió de 15 milions d'euros.
Amb la major producció de clor a Sabiñánigo, Ercros espera compensar part de la caiguda de producció de clor que es produirà a partir de desembre d'aquest any, quan la companyia es veurà obligada a tancar les plantes de producció de clor que operen amb tecnologia de mercuri, les de Flix i Vila-seca I, ambdues situades a la demarcació de Tarragona.
A diferència de les plantes de Tarragona, la de Sabiñánigo està adaptada des de 2009 a la nova normativa europea, que autoritza la tecnologia de membrana.

Altres