Noticiari

Endesa realitza avui dijous una crescuda puntual de l'Ebre a Flix amb finalitats ambientals

Ribera On Line
Endesa realitzarà avui dijous 3 d'agost un desembassament puntual de 150 m3/s a la central hidràulica de Flix amb l'objectiu de renovar l'aigua del meandre del riu Ebre. Aquesta actuació té la finalitat de preservar l'ecosistema que de manera natural hi ha al riu.

El desembassament implica que de 8 del matí a 3 de la tarda la central hidroelèctrica de Flix subministrarà un cabal de 150 m3/s a través de les seves comportes, enlloc de fer-ho, com és l'habitual, a través de les seves turbines. Aquesta intervenció permet que es renovi l'aigua del riu i així, els macròfits o plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final, s'arrossegaran, garantint el manteniment mediambiental del meandre.
Aquesta operació puntual és complementària amb les altres dues crescudes extraordinàries que es fan durant l'any i és en l'actualitat necessària per controlar la proliferació d'aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment la part baixa de l'Ebre. La iniciativa forma part de les actuacions que la Companyia desenvolupa per tal de garantir que el riu es mantingui en les condicions ambientals que li són òptimes.  Les dues crescudes extraordinàries compten amb la posada en marxa de la central de Mequinensa i la de Riba-roja, i subministren un cabal de 1.200 m3/s. Es realitzen durant la primavera i la tardor.

Altres