Noticiari

III Campionat Colonos de Catan, demà dissabte

Ajuntament de Flix
Demà dissabte 28 d'octubre, de 16:00 a 21:00 h. tindrà lloc a la sala polivalent de La Unió Social el III Campionat de Colonos de Catan. La jornada comptarà una fase previa i i la final.

Les bases del torneig són les següents:
- La inscripció serà feta el mateix dia "in situ".
- Cada participant farà un total de 2 partides, amb opció a 3 si s'arriba a la final.
- Els 4 participants amb més punts seran els que arribin a la final.
- En cas d'empat per punts, es seguiran les regles oficials de desempat dels Torneigs de Devir (1r nombre de victories, 2n nombre de punts totals, 3r percentatge de punts de totes les partides, 4t atzar)
- Els taulells a les primeres dues partides ja estaran creats, mentre que a la final tot serà fet a l'atzar davant dels participants.
- La inscripció per als socis de l'associació serà gratuita. Per als no socis, el preu d'inscripció al torneig serà de 3€. Hi haurà opció de fer-se soci al moment per a futures edicions.
- Respecte als premis, tots els finalistes tindran premi. El 2n, 3r, i 4t tindran d'un tipus. El guanyador, a més d'un diploma conmemoratiu de Tothom a Taula, tindrà accés a un "vale regalo" de 40€ cortesia de Joguines Carreres.
- L'edat mínima d'inscripció al torneig serà de 14 anys.
Durant la jornada hi haurà servei de pica-pica a càrrec de Ca La Dolors i servei de beguda a càrrec de Associació de Jocs "Tothom a Taula".
El III Campionat Colonos de Catana ha estat organitzat per l'Associació de jocs Tothom a Taula, amb la col·laboració de Ca la Dolors, Casa La Carreres i l'Ajuntament de Flix.
El joc Colonos de Catan (o Catan)
Catan (originalment en alemany, Die Siedler von Catan, "Els colons de Catan") és un joc de tauler creat per Klaus Teuber i publicat per primera vegada el 1995 a Alemanya per Kosmos. Devir Iberia el publicà en versió catalana el setembre de 2010.
És un dels primers jocs d'aquest tipus que obtingué ressò a nivell mundial, més enllà d'Europa, i el 1995 guanyà el premi Spiel des Jahres i també la Ploma d'Essen (Essener Feder) a la fira de jocs d'Essen. El seu èxit ha donat lloc a diverses expansions, variants i jocs derivats. Se'n celebren periòdicament campionats i partides de demostració.
L'objectiu del joc és assolir una certa quantitat de punts prèviament pactada. Es guanyen punts fent ciutats i amb cartes especials. Per construir les ciutats i fer-les créixer, cal una sèrie de matèries primeres o recursos que s'obtenen segons la puntuació dels daus i la posició de les ciutats, per tant es combina l'estratègia i l'atzar.

Altres